POWERAPPS

Hoe PowerApps van Microsoft de zakelijke workflow kunnen vereenvoudigen

Microsoft’s PowerApps is een nieuw softwareplatform en een nieuwe app store die rechtstreeks zal concurreren met de App Store van Apple en met de Android Market van Android. Het platform werd vorig jaar voor het eerst aangekondigd op de Build-conferentie van het bedrijf en zal later deze zomer voor een lage prijs beschikbaar zijn voor consumenten. Volgens het bedrijf zullen klanten hierdoor productiviteitsapps kunnen draaien en toegang krijgen tot locatiegebaseerde diensten op hun Windows-tablets. Het platform bevat ook functies zoals Unified Messaging, in-app-aankopen en activiteitenstromen voor het sociale netwerkplatform van Microsoft, LinkedIn. Dit artikel geeft een diepgaande kijk op wat de kans voor jou kan doen, en wat de concurrentie ook kan doen.

PowerApps is gericht op het verhogen van de productiviteit op mobiele apparaten door een enkele interface te bieden voor meerdere soorten bedrijven. Het geeft bedrijven de mogelijkheid om vanaf elke pc, laptop of mobiel apparaat toegang te krijgen tot belangrijke bedrijfsinformatie. De mogelijkheid om meerdere apps uit te voeren, vereenvoudigt de zakelijke workflow, waardoor de noodzaak om afzonderlijke apps voor elk type bedrijf te schrijven, wordt verminderd. Dit verlaagt de kosten die gepaard gaan met het aanschaffen van meerdere licenties voor deze apps en stroomlijnt de zakelijke praktijken.

Met PowerApps kunnen gebruikers een enkele login en wachtwoord gebruiken om toegang te krijgen tot een verscheidenheid aan apps en services van derden. Daarom hoeft een bedrijfseigenaar geen afzonderlijke gebruikersinterfaces te onderhouden voor apps die informatie van dezelfde plaats afleiden. Bovendien hebben gebruikers alleen een USB-kabel nodig om de PowerApps-interface op een Windows-tablet te gebruiken. Dit betekent dat het apparaat energiezuiniger wordt, omdat programma’s geen intensief batterijgebruik vereisen om te werken.

Omdat PowerApps een applicatieplatform is, kunnen ontwikkelaars universele apps maken die op zowel iOS- als Android-apparaten kunnen worden gebruikt. Dit zorgt voor een grotere compatibiliteit tussen apps en stelt gebruikers in staat nieuwe markten aan te boren waar apps mogelijk nog niet beschikbaar zijn. Door universele toegang over meerdere apparaten mogelijk te maken, kunnen gebruikers profiteren van de allernieuwste technologieën die op deze apparaten beschikbaar zijn. Naarmate meer bedrijven migreren naar nieuwe mobiele platforms, zouden ze moeten overwegen te investeren in tools zoals PowerApps om hun workflow te vereenvoudigen en hun werk gemakkelijker te maken. Bovendien zullen klanten genieten van een universele kijkervaring met deze apps.

Ontwikkelaars die geïnteresseerd zijn in het bouwen van platformonafhankelijke apps, moeten contact opnemen met een vertrouwd PowerApps-adviesbureau om manieren te bespreken waarop ze hun universele apps op de markt kunnen brengen. Een bedrijf als PowerApps kan op maat gemaakte ontwikkelingsservices aanbieden om organisaties te helpen universele applicaties te maken die op elk Windows 10-apparaat werken. Ze zullen ook training geven om gebruikers te helpen de basisprincipes van het gebruik van powerApps te leren en hen vervolgens te leren hoe ze de beste delen van het platform kunnen gebruiken. Uiteindelijk zullen bedrijven tijd en geld kunnen besparen door verschillende bedrijfstaken te automatiseren, terwijl hun werknemers toegang krijgen tot apps die zijn ontworpen voor hun specifieke workflowbehoeften.

Nu meer mensen onderweg werken, moeten bedrijven innovatieve manieren vinden om hun workflow te vereenvoudigen. Gelukkig is er een eenvoudige manier om dit te doen zonder de extra kosten die gepaard gaan met het kopen van een smartphone-app. Door hun eigen aangepaste PowerApps te ontwikkelen, kunnen gebruikers profiteren van functies die al in hun apparaten zijn ingebouwd. Apps die bijvoorbeeld toegang geven tot kaarten, routebeschrijvingen en contactgegevens in de native applicatie, zullen reizen gemakkelijker maken en klanten helpen om hun taak bij te houden. Bedrijven die ervoor kiezen om powerApps op hun apparaten te implementeren, zullen merken dat ze functies eenvoudig kunnen automatiseren, wat erg tijdrovend kan zijn.

meer informatie over PowerApps 

Posted in IT