AUTO TUNING

Richtlijnen van Car Tuning Software

Autotuning kan door bijna iedereen worden gedaan. Het is echter misschien geen goed idee om te beginnen met het afstemmen van uw auto, tenzij u weet wat u doet en er ervaring mee heeft. U kunt uw auto beschadigen als u iets probeert te doen waarmee u niet vertrouwd bent. Er zijn voor- en nadelen van auto-tuning. Als u ze allebei begrijpt, kunt u beslissen of u al dan niet auto-tuning wilt uitvoeren.

De voordelen van autotuning zijn voornamelijk cosmetisch. Door bepaalde onderdelen van uw auto te veranderen, kunt u het uiterlijk aanzienlijk verbeteren. Enkele veel voorkomende wijzigingen in het afstemmen van de auto zijn: de auto verlagen, de auto groter of groter laten lijken, de bandenvrijheid van de auto vergroten of de luchtfilters vervangen. Soms worden deze wijzigingen om praktische redenen uitgevoerd, maar meestal omdat iemand denkt dat ze het voertuig krachtiger, sneller of zelfs de functionaliteit van de auto kunnen vergroten. Dit zijn de voordelen van autotuning.

De nadelen van autotuning zijn erg klein. Een van de meest voor de hand liggende nadelen is dat als u zelf niet weet hoe u auto-tuning moet uitvoeren, u het risico loopt uw auto te beschadigen.

Gebrek aan ervaring is de belangrijkste reden waarom mensen vaak gewond raken door auto-tuning. Het is ook een reden waarom veel mensen die auto-tuning willen uitproberen de klus niet afmaken. Enkele van de gevaren waarmee u rekening moet houden als u geen auto-tuning doet, zijn:

– Motortuning: een van de nadelen van autotuning is het risico van beschadiging van uw automotoren. Beschadiging van uw motortuning kan leiden tot motorstoringen, wat erg duur is om te repareren. Ook kan het afstemmen van de motor het risico op brand in uw auto vergroten. De meeste autobezitters nemen hun toevlucht tot handgeschakelde en automatische transmissies wanneer ze de taak van het afstemmen van de auto uitvoeren. Maar als de automaat van uw auto daartoe in staat is, moet u een handgeschakelde versnellingsbak gebruiken.

– Koppelstijging: de meeste auto-tuningbedrijven bieden de diensten van het opnieuw toewijzen van koppel en paardenkracht. Dit is eigenlijk het tegenovergestelde van het opnieuw toewijzen van paardenkracht of koppel. Bij deze methode kunt u het koppel van uw voertuig verhogen, zodat u meer snelheid kunt krijgen. Aan de andere kant kunt u uw brandstofefficiëntie verhogen door de hoeveelheid brandstof die u gebruikt te verminderen.

– Ontstekingstijdstip: dit is een belangrijke factor bij het afstemmen van uw auto. De vonk van de verbrandingsmotor wordt geregeld door het ontstekingstijdstip. Het ontstekingstijdstip verwijst naar het afstellen van de distributiepoelie op de motor. Als u het ontstekingstijdstip verhoogt, heeft u meer vermogen. U kunt daadwerkelijk kiezen welke waarden u wilt dat uw bobines worden afgesteld.

– Fabrieksmelodieën: als u de taak uitvoert om uw auto aan te passen, dan zal het proces van auto-afstemmingssoftware zeer nuttig voor u zijn. Dit komt doordat de meeste tuners de fabrieksmelodieën gebruiken die bij de aanschaf van de auto zijn meegeleverd. Er zijn ook mensen die een nieuw voertuig zouden kopen, maar nog steeds de afstelling uitvoeren met de fabrieksafstelling. Dit komt doordat het gebruik van de fabrieksmelodie u een stabielere prestatie geeft, terwijl u deze niet beperkt tot uw aanpassingsmogelijkheden. Het verbetert alleen de kwaliteit van uw auto.

– Engine Performance Tuning: Sommige mensen geven er de voorkeur aan om grotere motorgroottes te gebruiken bij het tunen van hun voertuigen. Veel tuners geven bijvoorbeeld de voorkeur aan motoren met een grotere boring en slag. Ze doen dit omdat het gebruik van grotere motorafmetingen de brandstofefficiëntie verhoogt en omdat brandstof een hogere dichtheid heeft, produceert deze tegelijkertijd ook meer pk’s.

Klik hier voor meer informatie https://www.chipperformance.nl/