vanleersum.nl

Tips voor het werken met auto-importeurs

Moet u een nieuwe auto aanschaffen, maar bevindt u zich in een situatie waarin het importeren van een auto uit Duitsland geen optie is? Moet u geld besparen en tegelijkertijd in een veilige en legale auto kunnen rijden die is getest en aan alle veiligheidseisen voldoet? Dan moet u meer weten over het importeren van auto’s uit Duitsland. In dit artikel zal ik bespreken hoe u uw nieuwe auto kunt krijgen!

Een manier waarop veel mensen ervoor kiezen auto importeren uit duitsland te importeren, is om een auto-importmakelaar te gebruiken. Veel mensen vinden dit de gemakkelijkste oplossing, omdat ze vanaf het begin alles kunnen regelen en het proces van verzending en ontvangst van het voertuig naar uw voordeur erg soepel verloopt. Als u echter niet veel weet over de ins en outs van de douanewetten van de Verenigde Staten, dan is het inschakelen van een autohandelaar misschien niet uw beste optie. Veel autohandelaars uit Duitsland zullen u van tevoren een flinke vergoeding in rekening brengen en uw auto pas afleveren als deze voor de deur staat!

Als u besluit om een importeur voor voertuigen in te schakelen, moet u ervoor zorgen dat u vooraf een prijsopgave krijgt. U kunt online veel verschillende auto-importmakelaars vinden en als u goed genoeg kijkt, kunt u zelfs makelaars vinden die namens u zullen onderhandelen om u ter plaatse een lage prijs te bezorgen. Onthoud dat elke fout in het documentatieproces u veel kan kosten en dat u geen extra kosten wilt riskeren voor fouten en weglatingen. Het is een goed idee om een professional in te schakelen voor dit soort importautoservice. Een makelaar kan u ook door de hele procedure begeleiden, wat betekent dat ze precies weten waar ze voor moeten zorgen als het om het papierwerk gaat.

Een andere optie voor mensen die auto’s uit Duitsland willen importeren, is contact opnemen met lokale dealers en auto-importeurs. Dit soort bedrijven zijn meestal gespecialiseerd in het exporteren van Duitse auto’s en u kunt bij hen terecht voor informatie over de beste plaatsen om uw Duitse luxe auto te verzenden. Veel van deze dealers zijn gespecialiseerd in het exporteren van zowel binnenlandse als geïmporteerde auto’s en hebben connecties in veel verschillende gebieden in de Verenigde Staten. Uw belangrijkste zorg zouden de veiligheidsnormen moeten zijn, maar er zijn ook andere dingen waarmee u rekening moet houden. Sommige staten vereisen voertuiginspecties voordat u uw voertuig uit de staat kunt halen, dus u moet uitzoeken of de auto die u van plan bent te importeren een inspectie vereist voordat u deze koopt.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat sommige delen van de Verenigde Staten strenger zijn als het gaat om veiligheidsnormen voor voertuigen dan andere. Sommige staten vereisen bijvoorbeeld dat voertuigremmen worden geïnspecteerd door het Department of Transportation voordat ze kunnen worden verzonden. Het Amerikaanse Environmental Protection Agency (EPA) schrijft ook de minimale veiligheidsnormen voor waaraan auto’s over de hele linie moeten voldoen. Als uw auto momenteel niet aan deze normen voldoet of als de EPA u heeft laten weten dat uw auto een veiligheidsrisico vormt, kan het illegaal zijn om deze te exporteren zonder eerst de juiste documentatie te krijgen. Als u besluit om samen te werken met een importeur auto-makelaar, zullen zij ervoor zorgen dat uw auto voldoet aan alle noodzakelijke federale veiligheidsnormen en EPA-voorschriften.

Zodra uw voertuig aan alle noodzakelijke federale veiligheidsnormen voldoet en de EPA u heeft laten weten dat het geen bedreiging voor het milieu vormt, kunt u beginnen met verzenden. Uw makelaar kan al het papierwerk voor u regelen, evenals een veilige verzendcontainer. Wanneer uw zending bij het douanestation aankomt, wordt uw auto grondig geïnspecteerd en worden alle onderdelen die opnieuw moeten worden getest of vervangen, uitgevoerd. Uw zending wordt ingeklaard door de douane-inspecteur en u ontvangt bij ontvangst van de zending een certificaat van invoer. Uw invoercertificaat is een jaar geldig en daarna moet u een internationaal rijbewijs aanvragen.

Meer informatie: https://www.vanleersum.nl/auto-importeren-duitsland/