Wegwerphandschoenen

Wegwerphandschoenen voor werk en ontspanning

Wegwerphandschoenen zijn een essentieel onderdeel in bijna elke zorgomgeving.

Ze bieden niet alleen voldoende bescherming aan patiënten en zorgverleners tegen mogelijke infecties, ze zijn ook een goed voorbeeld voor andere gezondheidswerkers en professionals. Het is belangrijk dat wij als samenleving eraan werken om het bewustzijn van gezondheidsrisico’s te vergroten en onze kinderen te leren hoe belangrijk het is om hun handen schoon te houden. Door een reeks wegwerphandschoenen aan te schaffen, kunt u ervoor zorgen dat uw personeel goed is uitgerust om alles aan te kunnen.

De vier belangrijkste soorten wegwerphandschoenen die momenteel op de markt zijn, zijn: nitril, latex, polypropyleen en vinyl. Elk heeft zijn eigen voor- en nadelen. Deze hoofdsoorten zijn gemaakt van verschillende soorten materiaal die hun geschiktheid voor specifieke toepassingen bepalen. U moet rekening houden met de mate van slijtage, druk en treksterkte om te beslissen welk type handschoen het meest geschikt is voor uw behoeften. Dit geeft u de juiste indicatie van welke beschermingsniveaus u moet zoeken.

Naast de hierboven genoemde soorten wegwerphandschoenen zijn er andere materialen die worden gebruikt bij de vervaardiging van medische handschoenen: katoen, neopreen en sponzen. Hoewel katoen en sponzen door velen worden beschouwd als een van de meest comfortabele en duurzame handschoentypes, kan hun neiging om te scheuren tijdens het gebruik ze eerder een gedoe dan een gemakkelijke traktatie geven. Katoenen handschoenen bieden doorgaans de hoogste niveaus van drukbestendigheid en treksterkte, maar ze kunnen ook erg plakkerig zijn. Zowel neopreen als polypropyleen zijn relatief comfortabel en bieden een goed comfort, of de handschoen nu langdurig wordt gedragen of slechts af en toe wordt gedragen.

Misschien wel een van de meest voorkomende toepassingen van wegwerphandschoenen is in de foodservice en horeca. Nu kruisbesmetting toeneemt, is het belangrijker dan ooit geworden dat al het personeel op de juiste manier wordt beschermd. Daarom zijn wegwerphandschoenen speciaal ontwikkeld om deze uitdaging aan te gaan. In de foodservice-industrie worden de meeste handschoenen gemaakt met een combinatie van latex en vinyl om een extra niveau van tastgevoeligheid te bieden. Deze gevoeligheid kan echter ook kosten met zich meebrengen en is niet altijd nodig. Handschoenen zoals de Therapeutic Benefits Thera tactiele gevoeligheid zijn ontworpen om kruisbesmetting te helpen verminderen en er tegelijkertijd voor te zorgen dat het personeel hun dagelijkse taken gemakkelijk kan uitvoeren.

Bij het zoeken naar de beste overall van stalen nitrilhandschoenen is het belangrijk om rekening te houden met de mate van tastgevoeligheid.

Als u wilt dat uw medewerkers eventuele verontreinigingen of schadelijke producten in de keuken snel en gemakkelijk kunnen identificeren, moet u proberen te investeren in een paar met een hoge gevoeligheid. Dit soort wegwerphandschoenen zijn verkrijgbaar in zowel lange als korte lengtes en zijn verkrijgbaar in zowel zwarte als witte kleuren.

Sommige soorten wegwerphandschoenen bieden niet alleen een hoge mate van tastgevoeligheid, maar ook een hoge mate van vochtbestendigheid. Dit betekent dat als er een mogelijkheid is dat er vocht aanwezig is tijdens het gebruik, het uit de handschoen wordt gefilterd door het gebruik van een dunne laag siliconen of een ander soort barrière. Het idee is om alleen schadelijk vocht door de huid te laten opnemen of direct te verwijderen. Er zijn enkele handschoenen op de markt met kleine openingen in de vingers, waardoor gebruikers het laatste beetje water uit een drank kunnen laten lopen zonder de handschoen weg te wassen. Dit soort functies zullen uiteraard ten goede komen aan die bedrijven waar het gebruik van alcohol regelmatig voorkomt. De geboden bescherming zal echter nog steeds veel hoger zijn als de poort in de vinger niet aanwezig is.

 

 

Klik om meer te lezen: Clean Product