orgels

Een inleiding tot het kiezen van kerkorgels die te koop worden aangeboden

De orgels die in uw omgeving te koop zijn, hebben misschien wat tedere, liefdevolle zorg nodig voordat u er een voor uw kerk koopt. Er zijn veel verschillende soorten orgels te koop en u moet precies weten wat u koopt. Aan veel kerkorgels hangt een flink prijskaartje, maar de orgels die bij uw kerk te koop zijn, kunnen veel goedkoper zijn als u eerst wat onderzoek doet.

Doe wat onderzoek, zodat u weet waarvoor u betaalt.

Voordat u Noorlander Orgels te koop koopt, moet u even de tijd nemen om na te denken over wat u precies nodig heeft. Vervangt u gewoon versleten orgels of heeft u een heel kerkorgelsysteem? De geldwaarde van een ouder staand orgel is vrij laag vergeleken met de bouwprijs van een identiek nieuw orgel. Om een idee te krijgen van hoeveel uw kerkorgelsysteem kost, bladert u door de lijst met te koop staande kerkorgels.

Het eerste waar je naar wilt kijken, is de kwaliteit van de wind en de buizen. De kwaliteit van de wind en de buizen bepalen de levensduur van de orgels. Een luid, bonkend orgel kan kinderen bijvoorbeeld bang maken, dus u zult geen luide dreun op uw kerkorgels willen gebruiken. De wind moet stabiel zijn en de buizen mogen niet gieren of zoemen als ze ouder worden.

Je zult ook willen beslissen of je een normatief toetsenbord of een pedalen / stompy / percussiemodel wilt hebben.

Een portatief klavier geeft de kerkorganist meer vrijheid om verschillende muziekgenres te spelen, terwijl hij toch voldoet aan de eisen van orgels. Een toetsenbord zonder portatieve actie zal het bijvoorbeeld moeilijk maken voor de kerkorganist om jingles, orgelmelodieën en akkoordwijzigingen te spelen. Portatieve orgels zijn gemaakt van verschillende materialen zoals hout en staal.

Het type buisjes in een orgelsysteem is afhankelijk van de leeftijd. Als het bijvoorbeeld van staal is, heb je een buis die is bedekt met geïsoleerd glas. Een industriële eenheid van goede kwaliteit geeft de kerkorganist grote helderheid en reproduceert het volledige frequentiebereik van koperblazers. De kerkorganist speelt alles, van het sijpelende geluid tot het zoemen en de hoge tonen.

Digitale kerkorgels zijn de beste manier om vooruitgang te boeken in de muziekindustrie. Een digitaal orgel geeft de kerkorganist de mogelijkheid om op meerdere platforms te spelen. Het is ook een geweldige manier om het geluid van echte pijpen te reproduceren. Digitale kerkorgels kunnen in veel verschillende prijsklassen worden geleverd, dus het is gemakkelijk om een systeem te vinden dat goed werkt binnen uw budget.

 

 

Op deze website meer informatie: Noorlander Orgels