Hoe assertiever te zijn

Hoe assertiever te zijn

Wat is assertiviteit? Op de werkvloer betekent assertiviteit assertief zijn in het omgaan met anderen. Simpel gezegd, je bent assertief als je weet hoe je assertief moet zijn. In de context van leiderschap betekent assertiviteit het respectvol en tactvol communiceren van jezelf en je idee├źn – vooral je meningen en suggesties – op een assertieve manier aan anderen. Hier zijn een paar definities om in gedachten te houden: Assertiviteit – het vermogen om zelfverzekerd te zijn en assertief te communiceren. – het vermogen om met anderen te communiceren en communicatie op gang te brengen door zich uit te spreken, niet te luisteren naar of te reageren op hun uitspraken Zelfvertrouwen cursus – Claudia's blog.

Wat is assertiviteit

Laten we nu deze twee sleutelbegrippen nader bekijken: – Het vermogen om assertief te zijn en toch passief te zijn. – Het vermogen om assertief te communiceren maar toch passief te zijn. Dit betekent dat je assertief kunt zijn tegenover iemand anders, maar dat je niet agressief hoeft te zijn; en je kunt passief zijn, maar niet met iemand anders (dus niet meedoen in plaats van reageren).

Als je deze definities op het eerste gezicht neemt, betekent dit dat je assertief kunt zijn tegenover iemand anders, maar niet agressief; en je kunt passief zijn, maar niet agressief. Dus, zoals u kunt zien, kunt u tegelijkertijd zowel agressief als passief zijn. Het is een zeer nuttige vaardigheid om te weten, omdat het betekent dat er nooit iemand van u zal profiteren. Dat is inderdaad iets om dankbaar voor te zijn!

Zoek meer informatie op: Assertiviteit en Zelfvertrouwen Cursus